Vocabolario
Vernazzese - Italiano
Vocabolario
Vernazzese - Italiano
foto vernazza - cinque terre
Le ricette di PISTUNI
__________________________________________________________________

Sciügu cun î puìssci
Cô sèrve:

Puìssci freschi mundài, sivùlla, pursémme , pumàte tritulàe, öiu, sâ, vin giàncu

Cùmmu se fa:

In te 'na casaòlla cun l'öiu, se fa rusulâ sivùlla e pursémme tritulài. Se ghe zünze i puìssci e se fa cöxe pe quàrche menüttu cun 'na sprüsâ de vin giàncu cu se làsscia cunsümâ. Se ghe métte â sâ e finna ê pumate tritulàe. I se lasciàn cöxe pe n'uétta. 'Na racumandassiùn: pe èse bun ghe vö ciü puìssci che pumate.
__________________________________________________________________

Sugo con i piselli
Cosa serve:

Piselli freschi, cipolla, prezzemolo, pomodori freschi tritati, olio, sale, vino bianco.

Come si fa:

Rosolare cipolla e prezzemolo tritati, in una casseruola con olio d'oliva. Poi, mettere i piselli sbucciati e lasciar cuocere per qualche minuto, dopo averli spruzzati con un bicchiere di vino bianco, che si lascia consumare. Quindi , aggiungere i pomodori tritati, un po' di sale e continuare la cottura per circa un'ora. Una sola raccomandazione: perché il condimento venga buono, ci vogliono più piselli che pomodori.
__________________________________________________________________
Designed by LoreJaco.it
· Home
· Ricette
· Feste
· Canzoni
· Legenda
· Autori
· Contatto
Indice

A  B  C  D  E  F  G  I  L  M  N 

O  P  Q  R  S  T  U  V  Z  X 








Copyright © 2010 by "speremmu"
All Rights reserved
E-Mail: nonscrivere@dialettu.it