Vocabolario
Vernazzese - Italiano
Vocabolario
Vernazzese - Italiano
foto vernazza - cinque terre
Le ricette di PISTUNI
__________________________________________________________________

Berbugiùn ( burbugiùn, prebugiùn )
Cô sèrve:

Tütte ê verdüe de l'òrtu: gniffre, patate, süchelòtti, gê, sìmme de süc?, faxö e faxulìn, fògge de còu e, a chi piaxe, quàrche gréspu e quàrche sciüxérbua, öiu e sâ

Cùmmu se fa:

Lavâ tütte ê verdüe, levàndughe ê pàrti düe, e fàle bugî in te 'na pignàtta d'ègua saâ. Quandu l'èn cotte, scuàle e cundìle cun de l'öiu bun e sâ.
__________________________________________________________________

Verdure miste di stagione lessate
Cosa serve:

Tutte le verdure dell'orto: carote, patate, zucchine, bietole, germogli di zucca, fagioli, fagiolini, foglie di cavolo, e, a chi piace, erbe selvatiche mangerecce, olio, sale.

Come si fa:

Lavare bene tutte le verdure dopo averle mondate delle parti legnose e farle cuocere in una pentola con acqua salata. A cottura ultimata scolare le verdure, metterle in una terrina e condirle con olio d'oliva e sale
__________________________________________________________________
Designed by LoreJaco.it
· Home
· Ricette
· Feste
· Canzoni
· Legenda
· Autori
· Contatto
Indice

A  B  C  D  E  F  G  I  L  M  N 

O  P  Q  R  S  T  U  V  Z  X 








Copyright © 2010 by "speremmu"
All Rights reserved
E-Mail: nonscrivere@dialettu.it